Bibliotek.dk er en database, som dækker de materialer, du har adgang til på danske offentlige biblioteker. Du kan bestille materialer til afhentning på dit lokale folkebibliotek eller på Roskilde Universitetesbibliotek. Alt du skal gøre, er at oprette en profil med dit NemID på dit lokale folkebiblioteks hjemmeside. Du kan læse mere om bibliotek.dk HER
Du kan bruge Google til at søge grå litteratur. Det kunne f.eks. være: diverse rapporter og skrivelser fra Københavns kommune, Folketinget, arbejdspapirer fra diverse organisationer osv. Oftest er det skrivelser, du ikke kan søge frem via bibliotekets databaser, men som alligevel kan give noget relevant empiri, om det emne du beskæftiger dig med.
Du bør IKKE bruge Google til, at søge efter videnskabelig litteratur. Brug i stedet de muligheder RUC stiller til rådighed
På siden videnskab.dk formidler både journalister, men også forskere, deres viden og forskning om et givent emne. Særligt under fanen Forskerzonen kan du finde relevante artikler hvor forskere formidler deres måske lidt komplicerede forskningsartikler og forskningsresultater i et sprog som er mere tilgængeligt.
Vi anbefaler ikke, at du i din opgave henviser direkte til artiklerne på videnskab.dk, men de fleste artikler vil i slutningen af teksten have henvisninger enten direkte til den videnskabelige publikation, som artiklen er bygget på, eller til forskerens profil på den institution han eller hun er tilknyttet. Herfra kan du se hvilke publikationer, de har udgivet og om det er noget ud kan bruge i dit eget projekt.
Du kan bruge Wikipedia til:
Du bør IKKE bruge Wikipedia til: