Skip to Main Content

Velkommen til Libguides: Dansk

I denne libguide har vi samlet info om print, brugeroprettelse, lån, gebyrer, bibliotekets samlinger og meget, meget mere. Kort sagt, alt du behøver at vide, for at komme godt i gang med at bruge Roskilde Universitetsbibliotek.

Litteratursøgning? Referencehåndtering? Nvivo? eller Data management? Biblioteket udbyder gratis kurser for RUC forskere og studerende. Alle vores kurser udbydes på dansk og engelsk. Du kan læse mere og finde kursustilmelding her.

Må andre godt bruge materiale du har lavet? Bruger du billeder i dine rapporter ulovligt? I denne guide kan du læse mere om og blive klogere på ophavsret, creative commons og hvor du finder materiale som du lovligt må bruge.           
 

Citerer du korrekt? Hvordan holder du styr på den litteratur du har fundet? Eller vil du spare tid, når du laver litteraturliste? I denne guide finder du viden, tips og værktøjer, der hjælper dig med at bevare overblikket.

Finder du den bedste og mest relevante litteratur til dit projekt eller drukner du i resultater? 
Læs op på søgeteknikker og find gode råd om litteratursøgning i denne libguide. 

I bibliotekets forskersupport libguide finder du information om registrering i PURE, data management, ophavsret på undervisningsmaterialer, publicering, OA og meget mere.

 

Hvis du har brug for hjælp til litteratursøgning, kan du booke en bibliotekar i en time (kun studerende og ansatte ved RUC). Send os så meget information om dit projekt som muligt, så kan vi bedre hjælpe dig.

Udover bibliotekskataloget soeg.kb.dk har du gennem biblioteket mulighed for at søge i mange forskellige databaser. For at få adgang skal du tilgå databaserne via denne libguide. Desuden kan du finde beskrivelser af de forskellige type databaser.

Hvordan opbevarer du f.eks. dine interviewdata til dine projekter? Både studerende og forskere skal opbevare og håndtere data indsamlet i forbindelse med projekter på en forsvarlig måde. Læs mere her, så du kan overholde både GDPR og etiske retningslinjer.

Citizen science handler om at invitere civilsamfundet ind i forskningen, og det vil vi gerne gøre endnu mere af på RUC! Du er velkommen til at læse mere om citizen science på RUC i libguiden her og tage kontakt til supporten.