Skip to Main Content

Velkommen til bibliotekets libguides: Dansk

I denne libguide har vi samlet info om print, brugeroprettelse, lån, gebyrer, bibliotekets samlinger og meget, meget mere. Kort sagt, alt du behøver at vide, for at komme godt i gang med at bruge Roskilde Universitetsbibliotek.

 

Litteratursøgning? Referencehåndtering? Nvivo? Biblioteket udbyder gratis kurser for alle RUC studerende. Alle vores kurser udbydes på dansk og engelsk. Du kan læse mere og finde kursustilmelding her.

Citerer du korrekt? Hvordan holder du styr på den litteratur du har fundet? Eller vil du spare tid, når du laver litteraturliste? I denne guide finder du viden, tips og værktøjer, der hjælper dig med at bevare overblikket.

Ud over at være et bibliotek som står til rådighed for de studerende og ansatte på RUC, er Roskilde Universitetsbibliotek også et offentlig bibliotek, som frit kan benyttes af alle som er fyldt 18 år.

Finder du den bedste og mest relevante litteratur til dit projekt eller drukner du i resultater? 
Læs op på søgeteknikker og find gode råd om litteratursøgning i denne libguide.
Det er vigtigt, at du bruger Generativ AI velovervejet, kritisk og reflekteret. Vi har i denne libguide samlet info om god akademisk praksis med AI, RUC's GAI retningslinjer samt citation og deklaration af brug af GAI.

Må andre godt bruge materiale du har lavet? Bruger du billeder i dine rapporter ulovligt? I denne guide kan du læse mere om og blive klogere på ophavsret, creative commons og hvor du finder materiale som du lovligt må bruge.

Citizen science handler om at invitere civilsamfundet ind i forskningen, og det vil vi gerne gøre endnu mere af på RUC! Du er velkommen til at læse mere om citizen science på RUC i libguiden her og tage kontakt til supporten.

Hvis du har brug for hjælp til litteratursøgning, kan RUC studerende og ansatte booke en bibliotekar. Send os så meget information om dit projekt som muligt, så kan vi bedre hjælpe dig.


 

Udover bibliotekskataloget soeg.kb.dk har du gennem biblioteket mulighed for at søge i mange forskellige databaser. For at få adgang skal du tilgå databaserne via denne libguide. Du finder også beskrivelser af forskellige type databaser.

Både studerende og forskere skal opbevare og håndtere data indsamlet i forbindelse med projekter på en forsvarlig måde. Læs mere her, så du kan overholde både GDPR og etiske retningslinjer.
 

I bibliotekets forskersupport libguide finder du information om registrering i PURE, data management, ophavsret på undervisningsmaterialer, publicering, OA og meget mere.