Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Velkommen til Biblioteket: Brugeroprettelse og lån

Brugeroprettelse for studerende og ansatte

Som en del af Det Kgl. Bibliotek giver vi adgang til digitale og trykte ressourcer inden for dit fagområde, igennem bibliotekskataloget soeg.kb.dk. For at få adgang til dette, skal du oprette dig som låner. Det gør du HER

For at blive genkendt som biblioteksbruger fra Roskilde Universitet skal du benytte loginmetoden WAYF. Vi har vedhæftet en trin for trin guide herunder. Husk at oprette dig med din RUC-mail og bekræft din bruger ved at åbne linket i den mail du får tilsendt, efter endt oprettelse.

Brugeroprettelse for eksterne brugere

Som ekstern bruger kan finde du oplysninger om bibliotekets materialer og bestille fysiske bøger hjemmefra via bibliotekskataloget soeg.kb.dk. Det kræver blot, at du opretter dig som privat låner vha. NemID HER

For at få adgang til bibliotekets e-ressourcer skal du benytte publikums-PC'erne i biblioteksbygningen. Denne adgang kræver også oprettelse som bruger.

Opgradering

Er du tidligere registreret som privatbruger i biblioteket og nu tilknyttet Roskilde Universitet bliver din konto automatisk opgraderet når du vælger loginmetoden WAYF. Svar i processen ja til spørgsmålet om du vil opgradere din konto. Dette sikrer adgang til bibliotekets e-ressourcer.

Søg og find en bog

Find din reserverede bog

Gebyr og erstatninger

Der betales gebyr ved for sen aflevering af lånte materialer. Gebyrerne betales via lånerstatus på Bibliotekssystemet eller ved kontantbetaling på Den Sorte Diamant. DU kan læse mere på det Kongelige Biblioteks hjemmeside HER

Personlige oplysninger i Bibliotekssystemet

Når du har oprettet dig som bruger, kan du logge ind på din profil via soeg.kb.dk i øverste højre hjørne. Her kan du finde oplysninger om din konto, som kan være nyttige, når du benytter biblioteket. Du kan forny dine lån, såfremt de ikke er blevet reserveret af andre, under fanen "MIne lån". Du kan desuden ændre dit login ID, din pinkode til udlånsautomaterne, dit password og dit mobilnr.

Klik på pilen ved dit navn i højre hjørne


Vælg "Login og pinkode"

 


Lånetid

Lånetiden for trykte materialer er normalt 1 måned. Lån kan fornys hvis materialet ikke er reserveret af en anden. Så længe det ikke er reserveret, kan materialet fornys flere gange, så man kan låne det i op til 6 måneder, før det skal afleveres.

For RUC-ansatte er den maksimale lånetid 1 år. Hvis materialet bliver reserveret af en anden, kan det ikke fornys og bliver hjemkaldt.

Lånetiden for fjernlån er normalt den samme som for bibliotekets egne materialer. I nogle tilfælde kan den dog være kortere. Dette kan ses på udlånskvitteringen og/eller i din lånerstatus.

Nogle materialer er kun til brug på læsesal og kan ikke hjemlånes. Her skal man henvende sig i Informationen, når materialet er hjemkommet.

Du kan læse mere på det Kongelige biblioteks hjemmeside HER