På biblioteket har du rig mulighed for at sidde og studere. Rundt omkring på biblioteket er der forskellige typer af pladser, som du kan vælge mellem alt efter dit studiebehov.
Til gruppearbejde findes der især gode pladser på plan 1 og plan 0, og vi har også ét projektrum (26.127), som du kan booke som studerende eller ansat på RUC via din ruc-mail. Se RUC's guide til lokalebookning på intranettet.
Til fordybelsesarbejde har vi en stillelæsesal på plan 1. Derudover har vi stillelæsepladser mellem reolerne på plan 1, hvor vi opfordrer til stilhed.
Hvis du har brug for at tage en pause, evt. for at læse dagens avis eller en god bog, så har vi flere sofagrupper og en hængekøje, som du er velkommen til at slappe af i.
Som ansat eller studerende på RUC kan du printe på bibliotekets printere via RUC's printløsning Papercut.
Du finder vores printere i kopirummet på Plan 1 og på Plan 2. På Plan 1 er det desuden muligt at benytte vores bogscanner. Skal du kun bruge et enkelt kapitel i en bog, så kan det være en god idé at scanne kapitlet ind, så andre har mulighed for at bruge bogen.
Både ved fotokopiering og scanning, skal du dog huske reglerne om hvor meget du må kopiere.
Som privatbruger og AU- samt KU-studerende/ansat har du mulighed for at printe, kopiere og scanne på Roskilde Universitetsbibliotek. Printeren kan findes på bibliotekets plan 0. Du skal være oprettet som bruger for at benytte dig af printeren og du kan læse mere om print her.
Det er vigtigt at huske at tage pauser. Derfor har vi udstyret biblioteket med forskellige måder at tage en pause fra at studere eller forske.
Læg dig i vores hængekøje eller de bløde sofaer
Lån en fiktionsbog fra 'den runde reol'.
Grib strikketøjet ved sofaerne og hjælp os med at lave verdens mest spraglede bibliotekstæppe!
Fortsæt arbejdet med at få lagt puslespillet ved indgangen
I læsesalen har du mulighed for at låne et skab for en længere periode. Nøgle kan udlånes i informationen i bemandet åbningstid.
Du kan låne opladere til de mest gængse telefonmodeller samt mac-computere, hvis du er kommet hjemmefra uden strøm.
Du er til hver en tid velkommen til at nyde medbragt mad og drikke på biblioteket. Du har mulighed for at købe kaffe, slik og sodavand i bibliotekets automater ved indgangen, og har du brug for lidt mere end bare at tilfredsstille den søde tand, kan vi henvise til RUC's kantine i bygning 01.
Der findes to elevatorer i bygningen. På plan 1 ligger den ene i nærheden af Informationen, mens den anden ligger ved printerrumet. Se kort over bygningen nederst på siden.
Du kan finde toiletter samt handicaptoiletter på alle tre plan på biblioteket. De er alle placeret i nærheden af elevatorerne. Se kort over bygningen nederst på siden.
Biblioteket stiller et antal pc'ere til rådighed for bibliotekets brugere. De er placerede på plan 0. Man skal være oprettet som bruger i Det Kgl. Bibliotek for at kunne logge ind og bruge dem. Login-id er det 8-10 cifrede tal man bruger, når man skal låne på udlånsautomaten efterfulgt af @kb.dk. Pinkoden er samme 4-cifrede kode, som man bruger på udlånsautomaten.
Eduroam er det trådløse netværk for studerende og ansatte på tværs af forsknings- og uddannelsesinstitutioner. Login med dit brugernavn og password fra dit "hjemmeuniversitet" og få adgang til det trådløse net på RUC.
Har du ikke adgang til Eduroam, kan du benytte dig af det trådløse netværk med navnet RUC-hotspot.
Du finder en hjertestarter udenfor til venstre for bibliotekets hovedindgang. Den er tilgængelig i døgndrift.
Puslefaciliteter findes i forbindelse med toiletterne på plan 2.
I printerrummet på Plan 1 har du mulighed for at indbinde din opgave. Henvend dig i Informationen og få udleveret en ryg og plast for- og bagside.