Skip to Main Content

Kurser: R-programmering

Om R-programmering

R er et programmeringssprog specielt udviklet til statistiske analyser, rensning og visualisering af data. På kurset dækker vi de basale ting, der skal til for at komme i gang med R, fx introduktion til RStudio, import af data og summerisk statistik. Du behøver ikke at have forudgående erfaring med programmering, for at deltage i kurset.

Undervisere og kontakt

Ene Rammer Nielsen (enrn@kb.dk)

Installation af R og Rstudio

Du bedes have installeret R og RStudio før kurset, så vi kan nå så langt som muligt på kurset. Du kan finde hjælp til at installere R og RStudio via dette link.

Om kurset Introduktion til R-programmering

Bliv klogere på dataanalyse med R og RStudio. R er et programmeringssprog specielt udviklet til:

  • statistiske analyser
  • rensning af data
  • visualisering af data

Vi forventer ikke, at du har forudgående erfaring med programmering. Vi dækker de basale ting, der skal til for at komme i gang med R, fx introduktion til RStudio, import af data og summerisk statistik.

Kurset er som udgangspunkt på dansk, men afholdes på engelsk, hvis det ønskes af en eller flere deltagere.

Om kurset Eksplorativ dataanalyse med R

Hvordan skaber man et overblik over data? I dette kursus undersøger vi sammen, ved brug af statistiske metoder og visualisering, et datasæt, og lader nysgerrigheden styre os. Det forudsættes, at du har lidt erfaring med R programmering og er bekendt med tidyverse., svarende til det du vil lære på vores kursus Introduktion til R programmering.

DK_SB_dataman