Skip to Main Content

Velkommen til Biblioteket: Fysiske faciliteter og print

Studiepladser

På biblioteket har du rig mulighed for at sidde og studere. På alle tre plan er der opstillet borde og stole med plads til dig som kommer og skal fordybe dig alene, men også større borde som inviterer til gruppearbejde. På plan 1 i østfløjen finder du et grupperum du kan booke, ellers er det først til mølle princippet som gælder. I østfløjen på plan 2 finder du en del gruppearbejdspladser mellem reolerne. Her ynder folk at sætte sig hvis de har brug for lidt mere ro til arbejdet.

I plan 1 kan du desuden finde en stillelæsesal hvor det ikke er tilladt at snakke.

Kommer du for at læse dagens avis eller nyde en god bog, er der også opstillet behagelige sofaer til formålet.

Hjertestarter

Hjertestarter findes uden for bibliotekets hovedindgang.

Plan 0

I bibliotekets plan 0 (kælderen) har vi indrettet et rum som til daglig frit kan benyttes som studieplads. Rummet ligger med frit udsyn til søen og har fleksible møbler og rumdelere, tavler, sofaer og en scene. Både studerende og ansatte er mere end velkomne til at reservere rummet til at holde events. Kontakt personalet i bibliotekets information hvis du kunne tænke dig at bruge plan 0.

Mad og drikkevarer

Du er til hver en tid velkommen til at nyde medbragt mad og drikke på biblioteket. Du har mulighed for at købe kaffe, slik og sodavand i bibliotekets automater ved indgangen og har du brug for lidt mere end bare at tilfredsstille den søde tand, kan vi henvise til RUC's kantine i bygning 01.

Print for studerende og ansatte

Som ansat eller studerende på RUC kan du printe på bibliotekets printere via RUCs printløsning Papercut. Du kan finde info og vejledning til systemet HER

Du finder vores printere i kopirummet på plan 1 og på plan 2. På plan 1 er der desuden mulighed for at benytte en bogskanner.

Print for eksterne brugere

Som privatbruger og AU- samt KU-studerende/ansat har du mulighed for at printe, kopiere og scanne på Roskilde Universitetsbibliotek. Printeren kan findes i bibliotekets plan 0. Det er ikke muligt at benytte printerne i printrummet i plan 1. Du skal være oprettet som bruger for at benytte dig af printeren og du kan læse meget mere om print HER

Internetadgang

Eduroam er det trådløse netværk for studerende og ansatte på tværs af forsknings- og uddannelsesinstitutioner. Login med dit brugernavn og password fra dit "hjemmeuniversitet" og få adgang til det trådløse net på RUC.

Som ekstern bruger, kan du benytte dig at det trådløse netværk kaldet: RUC-hotspot.

Indbind din opgave

I printerrummet på plan1 har du mulighed for at indbinde din opgave. Henvend dig i Informationen og få udleveret en ryg og plast for- og bagside.

Publikums PC'er

RUb stiller et antal pc'er til rådighed for bibliotekets brugere. Man skal være oprettet som bruger i Det Kgl. Bibliotek for at kunne logge ind og bruge dem. Login-id er det 8-10 cifrede tal man bruger, når man skal låne på udlånsautomaten efterfulgt af @kb.dk. Pinkoden er samme 4-cifrede kode, som man bruger på udlånsautomaten.

Skabe og opladere

I læsesalen er der mulighed for at låne et skab for en længere periode. Nøgle kan udlånes i informationen i bemandet åbningstid. Du kan desuden låne opladere til de mest gængse telefonmodeller, samt mac computere hvis du er kommet hjemmefra uden strøm.

Skal man være stille?

På Roskilde Universitetsbibliotek vil vi understøtte alle arbejdsformer. Både de som arbejder i grupper og de som har brug for at sidde i fuldstændig ro. Vi har derfor en stillelæsesal i biblioteket østfløj i plan 1, hvor det er muligt at sidde enkeltvis og fordybe sig i sit studie i rolige omgivelser. I østfløjen på bibliotekets plan 2, er det muligt at arbejde i grupper. Vi henstiller dog til, at man her udviser hensyn til sine medstuderende ved at snak foregår i et fornuftigt leje. 

Elevatorer

På Roskilde Universitetsbibliotek er der to elevatorer i bygningen. De er placeret henholdsvis i østfløjen og vestfløjen.

Plantegning