Skip to Main Content

Kontakt: Når du underviser

Biblioteksundervisning

Biblioteket samarbejder med uddannelserne om at indlejre undervisning i informationssøgning i metodekurser eller fagkurser, såvel på bachelor som på kandidatniveau. For specialestuderende tilbydes nogle kurser integreret med specialeseminarer. For mere information kontakt venligst vores Team Undervisning her.

Forslag til indkøb

Biblioteket hjælper med at indkøbe e-bøger og e-tidsskrifter. Foreslå indkøb her.

Dybdelinks

HUSK LINKS TIL ELEKTRONISKE MATERIALER (DEL IKKE PDF'ER MED STUDERENDE)

Når du skal give dine studerende adgang til tekster til undervisningen anbefaler vi, at du laver dybdelinks til al elektroniske materiale som biblioteket har til rådighed. Der er to metoder for at lave links der virker og som kan anvendes direkte i pensumlister i dit Moodle-kursus.

  1. Hvis du kender DOI (Digital Object Identifier) kan du lave et dybt link direkte til artiklen.
  2. Hvis det er en e-bog. Find bogen via soeg.kb.dk og indtast ebogens link.

Lav dybdelinks via bibliotekets generator her.

Ophavsret i undervisningen

Når du underviser skal du være opmærksom på ophavsretten, så du ikke kommer til at krænke andres rettigheder. Du skal være særligt opmærksom på, at der gælder forskellige regler alt efter om du benytter fysisk eller digitalt materiale. RUC's gældende Copydanaftaler findes her (eksisterer en såkaldt aftalelicens har den dog altid forrang).

For mere information se LibGuiden om ophavsret her. Har du spørgsmål er du velkommen til at rette henvendelse til biblioteket på RUB-ophavsret@kb.dk.

Referenceværktøj Zotero

Zotero er et værktøj der hjælper dig med at indsamle, organisere, citere og dele forskningsmateriale og referencer. Zotero kan generere bibliografier og citationer i Microsoft Word og OpenOffice. Du kan også annotere dine dokumenter og søge i dem alle på en gang. Læs mere om Zotero i vores guide her.

Biblioteket holder kurser for studerende i Zotero som kan findes her.

Pensumlitteratur i Moodle

På biblioteket hjælper vi undervisere der ønsker at udnytte muligheden for at gøre kursusrelevante materialer tilgængelige på moodle.ruc.dk. Drejer det sig om trykt materiale der skal scannes kan du finde svar i bibliotekets LibGuide over ophavsret her. Ofte er det dog nemmest af anvende materiale der er født digitalt så som e-bøger og e-artikler. Drejer det sig om e-materialer kan du nedenfor danne dig overblik over om du allerede har adgang. 

Find dine e-ressourcer til Moodle

  • e-artikler i KB's katalog via soeg.kb.dk
  • e-bøger i KB's katalog (afgræns til e-bøger) via soeg.kb.dk
  • e-materialer bredt i Google Scholar via RUb
  • trykte tidsskrifter (ja, du må scanne og lægge op på Moodle - men læs reglerne for hvor meget her)
  • trykte bøger (ja, du må scanne og lægge op på Moodle - men læs reglerne for hvor meget her)

For vejledning i Moodle kontakt Servicedesk her.