Skip to Main Content

Ny på RUC: Velkommen

Velkommen til Roskilde Universitetsbibliotek

VELKOMMEN PÅ BIBLIOTEKET

Som ny på RUC får du adgang til Roskilde Universitetsbibliotek og alle vores faciliteter. Vi tilbyder printfaciliteter, studiepladser og gruppearbejdspladser mv. Som en del af Det Kgl. Bibliotek giver vi adgang til digitale og trykte ressourcer inden for dit fagområde.

Du kan møde bibliotekets medarbejdere enten i Informationen, som Book en bibliotekar eller til en af vores mange undervisningstilbud. Vi tilbyder også en række kurser, som du kan bruge i forbindelse med dit studie. 

Find materialer

FIND BØGER, ARTIKLER, STUDENTERRAPPORTER OG MEGET ANDET

Vi tilbyder e-bøger, fysiske bøger, studenterrapporter og artikler til dit studie. Alting kan søges frem i bibliotekssystemet.

Der er er mulighed for direkte søgning i studenterrapporter og specialer her.

Databaser er tilgængelige på listen over databaser - og mangler du viden om hvordan du søger litteratur, så besøg vores libguide til litteratursøgning i 6 trin

For at låne og reservere bøger og få adgang til e-ressourcer skal du være oprettet som bruger ved Det Kgl. Bibliotek. Du kan læse mere om login og din brugerprofil under fanebladet Login.

I bibliotekssystemet finder du materiale fra alle biblioteker der er en del af Det Kgl. Bibliotek. De fysiske materialer kan reserveres, afhentes og afleveres på Roskilde Universitetsbibliotek eller en af de andre lokationer.

Du kan læse mere om hvordan du søger i bibliotekssystemet her. Du er også altid velkommen til at få hjælp til din søgning Informationen eller benytte vores Book en Bibliotekar service.

PPL-hjørnet

PPL-Hjørnet er et udstillings- og refleksionssted for PPL. Her kan studerende og andre interesserede få en hurtig introduktion til en af RUC’s hjørnesten: Problemorienteret projektlæring. PPL-Hjørnet er nemt tilgængeligt på bibliotekets 1. sal. Her har vi samlet materialer om PPL i form af bøger, studenterprojekter og tidsskriftsartikler Studerende kan styrke deres kendskab til RUC-modellen ved at besøge hjørnet og få praktisk og brugbar viden til bl.a. at udvikle kritisk refleksion over egen praksis. Undervisere såvel som øvrige ansatte kan bruge hjørnet i deres formidling. Du kan læse mere om PPL på RUC's hjemmeside HER

Print for studerende og ansatte

Som ansat eller studerende på RUC kan du printe på bibliotekets printere via RUCs printløsning Papercut. Du kan finde info og vejledning til systemet HER

Du finder vores printere i kopirummet på plan 1 og på plan 2. På plan 1 er der desuden mulighed for at benytte en bogskanner.

Find en bog

Find din reserverede bog

Book en bibliotekar

Hvis du har brug for hjælp til litteratursøgning, kan du booke en bibliotekar i en time (kun studerende og ansatte ved RUC).

Udfyld denne formular med så mange oplysninger som muligt om dit projekt. Herefter vil du blive kontaktet så mødetid kan aftales.