Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Forskningsregistrering på RUC : Profilside

Boost din profil i Pure

RUC Kommunikation har lavet vejledninger til, hvordan du kan booste din personlige profil i Pure.

Vejledningerne indeholder bl.a. information om hvordan du kan tilføje ORCID og verdensmål til din profil, samt gennemgår retningslinjer for hvordan du kan angive forskellige profiloplysninger som f.eks. forskningsfelt eller information om erhversrelaterede samarbejder.

Vejledningen 'Boost din profil' kan findes her

Tilføj emneord til din profil findes her

Tilknytning af forskningsenheder til publikationer findes her

Tips til visning af projekt her

Har du spørgsmål kan du kontakte rucforsk@kb.dk

Din personlige side i Pure

Din personlige profil i Pure kan tilgås via https://rucforsk.ruc.dk. Her er det muligt at tilføje og rette en stor del af de oplysninger, man ønsker skal fremgå af profilen på https://forskning.ruc.dk

Herunder gennemgås nogle af de elementer, der findes på siden, sammen med en beskrivelse af, om de bliver vist offentligt eller ikke.

PlumX metrikker

Personlige metrikker knyttet til den enkelte forskers publiceringsmønster ses øverst til højre på siden. Metrikkerne er ikke synlige i den offentlige portal på forskning.ruc.dk.

Metrikkerne kommer fra PlumX, og viser, hvordan folk interagerer med en publikation, eksempelvis når publikationen nævnes i nyhedsmedierne, på blogs eller på Twitter, hvor meget den er downloadet, hvor ofte den er gemt som et bogmærke mv. PlumX inddrager også citationer - både fra den traditionelle citationsdatabase og fra kliniske databaser som PubMed Central.

PlumX afsøger selv nettet for henvisninger til publikationer og opdaterer løbende metrikkerne. Man kan altid ”hjælpe” forskningsdatabaserne og metrikkerne på vej ved at give sin publikation et engelsk resumé - uanset hvilket sprog udgivelsen er publiceret på.   

Det vil med stor sandsynlighed fremgå af teksten under metrikkerne, at de kun vises for en mindre del af det samlede antal publikationer. Det kan der være flere grunde til. En af dem er, at PlumX bindes op på publikationernes DOI. Derfor er det altid vigtigt at oplyse publikationens DOI i PURE, hvis man vil kende sine metrikker.

I eksemplet herunder vises fem forskellige metrikker ud af seks mulige. Du vil kun få vist de metrikker, der er målbare efter PlumX kriterier.

PlumX metrikkerne kan ikke udskiftes med andre, f.eks. hvis man ønsker a se sit h-index fra Google Scholar.

Publikationer

I Pure er der fokus på sammentællinger af de forskellige typer af publikationer og dermed ligner det sammentællingerne i portalen på forskning.ruc.dk. Ligesom i portalen er tallene klikbare og viser hen til lister over disse typer af publikationer. Sammentællingerne fungerer på den måde som et sorteringsfilter.

Projekter

Tidslinjen for projekter giver dels en tidsmæssig oversigt over, hvilke projekter man arbejder på, og dels kan man klikke ind på det enkelte projekt, og se hvilke publikationer og aktiviteter, man har tilknyttet til projektet.  

Forskningsnetværk

Forskningsnetværket kan vise forskellige relationer med dine input til Pure. Se hvilke og vælg/fravælg under diagrammet. Der er mulighed for at filtrere visningen alt efter hvad man gerne vil have fokus på. Ændringer i forskningsnetværket backend har ingen indflydelse på visningen på forskning.ruc.dk

Spørgsmål til forskningsregistrering kan som altid sendes til rucforsk@kb.dk

Profileksempel