Forskningsregistrering på RUC : Forskningsregistrering

Når du er ansat på RUC skal du registrere alle dine publikationer i PURE. Pure er et forskningsregistreringssystem, som alle danske universiteter benytter. Der kan også registreres andet indhold til PURE, der er knyttet til forskningen, heriblandt modtagelse af priser, deltagelse i konferencer og andre aktiviteter, samt dine projekter.

Denne guide indeholder relevant information om bla. forskningsregistrering og Open Access publicering, og du vil desuden finde manualer til indberetning af forskningspublikationer, opbygning af CV i PURE samt relevante links mm.

Vigtig information fra Pure teamet

Vi gør opmærksom på, at angivelsen af den enkelte forskers bidrag (forskning, formidling, undervisning, rådgivning samt peer review / ikke peer review), påhviler forskeren. Den endelige validering af publikationer i Pure teamet, erstatter ikke dette ansvar.

GDPR og Copyright

Nedenstående information bliver viderebragt på vegne af SFU for de to systemer som Styrelsen har ansvar for; Danmarks Forskningsportal og Open Access-indikatoren:

"Roskilde Universitets forskningsportal; forskning.ruc.dk, bygger på PURE, et CRIS (Current Research Information System) og fuldtekstarkiv udbudt af firmaet Elsevier. PURE har på RUC siden 2008 været i brug til forskningsregistrering og administreres af Roskilde Universitetsbibliotek.

Informationer om publikationer m.m. registreret i PURE offentliggøres på RUC’s hjemmeside og trækkes ud og formidles via en række andre systemer, deriblandt Danmarks ForskningsportalOpen Access-indikatoren, m.fl., hvorfra informationerne kan anvendes til analyseformål.

Læs om Styrelsen for Forskning og Uddannelses behandling af personoplysninger i forbindelse med Open Access-Indikatoren.

Hvad registreres i Pure?

Siden 2009 har de danske universiteter skulle registrere deres forskningsproduktion i PURE. På RUC indeholder PURE derfor den samlede forskningsproduktion på universitetet fra 2009 og frem. En del forskere vil derudover have indberettet forskning af ældre dato.

Du kan læse mere om den nationale forskningsregistrering i denne artikel fra Start Publicering.nu.

De registrerede data i PURE bliver brugt til RUC's forskningsevaluering og insitutevalueringerne og det er derfor vigtigt, at alle publikationer registreres korrekt.

Læs venligst nedenstående manual om God indberetningsskik, for at sikre at du husker alle data:

Link til Pure

Ovenstående link giver adgang til PURE. Kan kun bruges med et RUC Single Sign-On. Hvis du bør have adgang til PURE, men bliver nægtet adgang til systemet, kontakt da venligst Servicedesk på RUC på servicedesk@ruc.dk

Link til RUC's forskningsportal