Skip to Main Content

Ny på RUC: Cand.Cur.

Book en bibliotekar

Hvis du har brug for hjælp til litteratursøgning, kan du booke en bibliotekar i en time (kun studerende og ansatte ved RUC).

Udfyld denne formular med så mange oplysninger som muligt om dit projekt. Herefter vil du blive kontaktet så mødetid kan aftales.

Bogforslag

Vi modtager meget gerne jeres forslag til bøger og andre ressourcer på biblioteket. E-bøger og trykte bøger købes løbende og der tages stilling til e-ressourcer en gang om året. Udfyld denne formular med dine forslag og angiv gerne om bøger skal benyttes som pensum til undervisning.

E-ressourcer

Alle RUbs e-bøger, e-tidsskrifter og databaser ligger med links i bibliotekssystemet og fremsøges og tilgås her

Vi har en databaseliste der inkluderer de vigtigste databaser med mulighed for at afgrænse vha. fag, platform og type. Du kan se databaselisten her

Velkommen på biblioteket

Her har vi samlet nogle nyttige informationer for dig som ny bruger af RUb.
Læs mere om biblioteket her

https://ruc.dk/sites/default/files/2022-06/RUb-projektarbejde-set-ovenfra2.jpg

Login

Når du skifter fra Aarhus Universitet til Roskilde Universitet får du fremover adgang til e-ressourcer som Roskilde Universitetsbruger.

For at sikre denne adgang skal du oprette en ny konto på biblioteket.

Benyt WAYF > Roskilde University. Husk at registrere en anden email og lånerID end dem du allerede har benyttet hos os. Ønsker du efterfølgende at sammenflette dine to konti kan vi hjælpe med dette.

Vi kan alternativt hjælpe dig med at ændre din nuværende AU-brugerkonto konto til RUC-brugerkonto.

Kontakt Spørg Biblioteket, som kan hjælpe med at skifte eller sammenflette dine konti.

Har du tidligere valgt automatisk at logge på hos AU skal du slette cookies der knytter sig til dette. Se vejledning til at slette forvalg af institution på WAYF her

Kurser

Biblioteket tilbyder undervisning i forskellige emner så som referencehåndtering, kvalitativ dataanalyse og statstisk analyse i R. 

For de kurser, der ikke udbydes løbende, gælder at hvis I er mindst 4 forskere eller studerende, der ønsker et kursus, så opretter vi det til jer. Kurser for studerende holdes åbne for tilmelding af andre studerende. Kontakt os på rub@kb.dk.

I kalenderen nedenfor kan du læse mere om de forskellige kurser, ligesom du kan melde dig til.

Referencehåndtering

På biblioteket underviser vi i reference-håndteringsprogrammet Zotero. Programmet gør det nemt at oprette et bibliotek i forbindelse med opgaveskrivning. Zotero gør det desuden nemt at oprette entydige referencer, ligesom det er nemt at rette i dem. Tryk her for at se vores LibGuide om Zotero.