Skip to Main Content

Forsker identifikatorer / forskerID's: ORCID

ORCID, Researcher ID, Scopus Author ID (tba), Google Scholar

ORCID Flowchart

ORCID ved eksterne ansættelser

ORCID kan kun synkroniseres fra én Pure installation ad gangen.

Hvis du derfor også er ansat ved en anden dansk forskningsinstitution, der benytter Pure, og dit ORCID er sat op til at synkronisere derfra - så kan du ikke sætte den op her fra RUC også.

Vil du gerne skifte integration til at køre fra RUC's Pure, skal den anden integration lukkes ned først.

Hvad er ORCID?

ORCID (Open Researcher and Contributor ID) hjælper med at forbinde forskningsaktiviteter og output, og er en unik og permanent identifikation, som adskiller dig fra andre forskere, og som dermed knytter forsker og forskning korrekt sammen.
ORCID tildeler et unikt identifikationsnummer til hver forsker, der dermed skelner mellem to forskellige personer med samme navn, og samler publikationer, der er skrevet af den samme person, publiceret under forskellige navneformer.
Har du en gang knyttet din forskning til dit ORCID, kan du overfor de fleste bevillingsgivere dokumentere din forskning, blot ved at oplyse dit ORCID.

Importer publikationer fra ORCID til Pure

Har du publikationer i ORCID, du gerne vil have overført til Pure, kan du finde en manual til at gøre dette herunder.

Nyheder fra ORCID

Loading ...

Hvorfor ORCID?

Du har måske allerede oprettet et ORCID? Men er det også i Pure?
Hvis ikke, vanskeliggøres mange af de processer, der omhandler automatisk overførsel af metadata om bl.a. publikationer, men på sigt også andre typer forskningsrelateret indhold. Ved at oprette et ORCID og tilknytte det til Pure, kan du medvirke til, at Roskilde Universitetsbibliotek lettere kan genfinde dine publikationer i eksterne databaser og importere dem til Pure, uden du behøver foretage dig noget. Det bliver dermed lettere for dig at opretholde fuldstændige publikationsoversigter, og sikre at de bibliometriske analyser der foretages, bliver mere korrekte.
Har du et ORCID og bruger det aktivt, minimerer du derudover risikoen for, at dine publikationer bliver forvekslet med andres i blandt andet citationsdatabaser.

Kom godt i gang med ORCID her.

ORCID video

Sådan opretter du et ORCID

Ønsker du at oprette et ORCID, viser nedenstående vejledning dig, hvordan du kan gøre det gennem Pure.

Forbind Pure og ORCID

Hvis du allerede har en ORCID profil, du endnu ikke har tilknyttet Pure, kan du finde en manual til at gøre dette herunder.

Autoriser overførsel af indhold til ORCID

Denne manual er til dig, der allerede har angivet dit ORCID i Pure, men som mangler at godkende, at Pure gerne automatisk må overføre indhold fra Pure til ORCID.